Колеги,някой знае ли в Пловдив или околията морга,в която да има 155-ца 1.8 8в,че спешно ми трябва компютър (ECU) за моята?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфата спря да пали
Collapse
X
-
[quote="hsr"]Колеги,някой знае ли в Пловдив или околията морга,в която да има 155-ца 1.8 8в,че спешно ми трябва компютър (ECU) за моята?
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14585[/url]
попитай колегата дали все още не го е продал155 1.7 ТS 96 klima вече и ГИ
Comment
-
Здравей колега, надяжам се да не изглежда отговора ми като спам, но все пак моля те написши какво е положението и каде точно е бил проблема с колицата! Предната ми кола беше 155 1.7ТС , а сега карам 2.0 ТС И при двете в общи линий имам подобен на твоя проблем - при първата след като я закарах в доста добър сервиз се установи че единственият и проблем е бил в ламбда сондата, но така и не я смених и оставиха колата на твърди настройки в следствие на което разхода ми се вдигна но пък колата си палише и се форсираше без проблеми! Сега при новата също има едно странно припаткване и придърпване между 1000 и 2500 оборота но не мога да открия на какво се дължи тъй като го има само на бензин! В момента съм с газов инжекцион, а той използва и цялата горивна система- ламда, горивна, дебитна помпа, а и компютъра също си работи , факт е че проблема на газ обаче го няма!Съжалявам че не мога да помогна с информация, но поне мога да те опътя към сервиз в пловдив в който ммогат да ти дадат компетентно мнение и професионална помощ ако не се справиш сам! Имам доверени сервизи в ПАзарджик.. Стара Загора ще измислим и за Пещера надявам се така че покриваме околностите около Пловдив в радиус 50-ти на км (явно не искаш да кажеш от къде си та поне ще се измисли нещо близо до твоето населено място
Успех и ако откриеш нещо ново споделиAlfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша
Comment
-
Към Iliqn : В момента водя преговори точно с него,но гледам да се подсигуря за всеки случай.
Към ParisWind : Благодара ти за мнението и не го приемам като спам.Незнам обаче дали си чел предната страница където съм писал,че колата в момента не е в движение и я задърпахме до един сервиз.Момчето там каза,че след като е проверил всичко е установил,че компютъра не подава ток към 2 от цилиндрите.Направил е колата да пали,но работи само на 2 цилиндъра и най-вероятния проблем е да е от компа.Сигурен съм,че има много и по-добри сервизи в споменатите от теб градове,но не мога да подкарам колата на 2 цилиндъра,нито да си позволя пътна помощ.Засега това е единствения ми вариант.Иначе аз съм от едно село разположено м-у Пловдив и Стара Загора.Не,че го пазя в тайна,но просто едва ли някой го е чувал.Та така в общи линии стоят нещата-търся си комп и ако някой знае нещо нека да сподели.Благодаря на всички за отговорите!!!!155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
освен колегата във форума който си продава на части неговата ... www.automir.mobile.bg е място където също можеш да провериш! поздравиAlfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша
Comment
-
Колеги имам едно въпросче и много искам да чуя ващето мнение на Алфисти.
Значи след като ми казаха,че проблема на Алфата е в компютъра,взех комп. от колегата gaiskaи го занесох на майстора,който ми прави колата.Обаждам му се днес да питам дали е готова да ходя да си я взимам вече,а той ме изненада с новината,че сега пък и 2-та комутатора били за смяна
Той ги бил поръчал и утре вече щяла да е готова.
На мен обаче ми е "малко" интересно,как ще са изгорели и 2-та,като преди няколко дена ми каза,че колата работела на 2 цилиндъра и причината била,че компа. подавал такъв сигнал,а иначе всичко друго било ОКДобре де нали ако и 2-та са били изгорели без значение какъв сигнал е подавал компютъра колата въобще не би трябвало да пали
И преди ми се е случвало да ми изгори комутатор и тогава колата ВЪОБЩЕ не може да припали.Как така Алфата работи с 2 изгорели,по-различна ли е от другите коли?Според вас възможно ли е това или пича ме разиграва с цел да ми измъкне повече пари,или защото толкова му е майсторлъка?????
155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Не искам никой да обиждам ама наистина аман от пишман майстори колегаПо описанието в цяла тема или поне това което прочетох и разбрах аз ми стана ясно че така или иначе първо си въртял колата с два чисто нови комутатора с които колата също не е работила - приемаме че проблема е бил в компютъра и за това в последствие си го купил вече, но не смяташ ли че става малко странно хем компютър хем и двата комутатора да ти изпляскат по едно и също време? Наистина ми дойде до гуша от такива майстори - вчера си закарах колата в едно сервисче за да я видим на канал от каде ми капе течност от хидравликата и след като установихме момчето от сервиза позави некъв болт уй на скоба или не знам си какво - не знам от това ли е ама факт че се прибрах в къщи и след 20 мин паля колата и хидравликата като зе да бучи старже и да издава звуци все едно в нея има нещо живо което в момента го дерат баси ужаса чесно - та май май сега и помпа на хидравликата ще сменям
Ти отиваш на сервиз че колата ти накъсва и без да си вдигнал капака майстора ти вика " Дебитомер" после отиваш за друг проблем оня ти вика Ламбда сонда " а то всъщност просто запушен горивен филтър какво да ти кажа повече еми ако ги бех купил дебитомера и ламбдата? Така че бате стегай си колицата и идвах към пловдив да отваряме сервиз и ние! Като дойде некой ше викаме я свещи я кабели и ще взимаме по двайсетаче
Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша
Comment
-
Даже много странно ми се струваАз и за това питам на другите как им се струва да не би да е някаква параноя от моя страна
Абе вече ми е дошло не до гуша ами...незнам докъде от такива "майстори" дето работят по системата сменяй наред пък все ще налучкаш нещо,пък колко ще му излезе на клиента......ми ще си плати като иска колата му да върви
155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Без да се сърдиш колега но всички ти казаха още в началото :
не си прави експерименти отиди в свестен сервиз . Знам че при тебе няма но можеше да намериш някой да те дръпне до свестен сервиз в пловдив или софия и отдавна щеше да си приключил с проблема .
Просто алфите са доста непознати като техника по повечето сервизи и освен че няма да ти свършат работа може и да влошат нещата и на всичкото отгоре да те одерат за това .. тва не е опел или фауве ..
Даже и в софия има най много 2-3 сервиз в които си бих позволил да отида с проблем като твоя ......
Comment
-
hsr,моята днес също отказа да пали,въобще не върти двигателя,нещо по ел. ще е утре отива на диагностика,ще пиша какво е станалоАлфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
Hyundai Coupe 1.6i 16V '03-следващата,много скоро
Kawasaki ZX9R 154 к.с '01г
Имам две фръцли,една италианка и една българка!
Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет-жесток си,само тази нощ не стига...
Comment
-
Първоначално публикувано от deqhsr,моята днес също отказа да пали,въобще не върти двигателя,нещо по ел. ще е утре отива на диагностика,ще пиша какво е станало
Ако имате 2 коли може да пробвате да смените акомулаторите .155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Първоначално публикувано от hsrПреди няколко дни когато ходих да взимам компютър за моята,заварих колегата gaiska със подобен проблем и май го реши с нов акомулатор :P
Ако имате 2 коли може да пробвате да смените акомулаторите .,преди пак ми беше направила такъв номер и махнаха ми алармата,казаха ,че е било от нея
Алфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
Всеки сантиметър в теб е секси,метър и деветдесет-жесток си,само тази нощ не стига...
Comment
-
Първоначално публикувано от deqПървоначално публикувано от hsrПреди няколко дни когато ходих да взимам компютър за моята,заварих колегата gaiska със подобен проблем и май го реши с нов акомулатор :P
Ако имате 2 коли може да пробвате да смените акомулаторите .,преди пак ми беше направила такъв номер и махнаха ми алармата,казаха ,че е било от нея
Ако не е от него или алармата остава по-кофти варианта-стартер
155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
Първоначално публикувано от hsrТой може и нов да е,но ако колата се кара рядко или само на къси разтояния,някой ден може и да те изненадаАко не е от него или алармата остава по-кофти варианта-стартер
Ще я видят утре
Алфа Ромео 155 1.7 8V T.S'96
Comment
Comment